GIACINTO BOSCO & ANTONIO SANNINO
"FLY ON"
RESİM & HEYKEL SERGİSİ
Giacinto Bosco ve Antonio Sannino’nun ortak sergisi “Fly On”,12 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında Abdi İpekçi No:38 Nişantaşı Galeri Selvin’de kapılarını açıyor. İki ünlü İtalyan sanatçının da en karakteristik eserlerini bir araya getiren sergi, sanatçıların penceresinden izleyicilerin de dünyayı görebildiği bir keşif anına davet ediyor.
Giancinto Bosco’nun 5 heykel ve Antonio Sannino’nun 9 resminin bulunduğu ‘’Fly On’’ sergisi, sanatseverleri İtalyan sanatçıların iç dünyalarında bir yolculuğa çıkarıyor. Her iki sanatçı da tanık oldukları, yaşadıkları her şeyi derinlemesine irdeleme ihtiyacı duyuyor ve eserlerinde bu hislerini sanatsal olarak ifade ediyor.
İnsan doğasına yönelik keskin gözlemleriyle tanınan Bosco’nun eserleri, en güzel aşk öykülerinin romantiklikleriyle sardığı gibi,ziyaretçileri gökyüzüne çıkarıyor.Bosco’nun eserlerinde aşıklar mahrem anlarda, her şeyin bambaşka bir perspektiften görüldüğü zamansız uzamlarda sergileniyor.
İlhamını doğa ve şehir peyzajlarından alan Sannino, deniz eserlerini, suyun elle tutulamaz bir dokuya bürünürken oluşturduğu en özgün renkleriyle ortaya koyuyor. Şehir eserlerinde ise, şehrin enerjisi, ışıkları ve kaosu tüm yoğunluğuyla hissediliyor.
Galeri Selvin Kurucusu ve Küratör Selvin Gafuroğlu; ‘’Çok sevdiğim iki sanatçımız Giacinto Bosco ve Antonio Sannino’nun eserlerini sergilemek beni çok heyecanlandırıyor. Giacinto Bosco’nun kil, demir, bronz ve kalbin birlikte yazdığı bu güzel hikayelere şahit olmak muhteşem. Antonio Sannino’nun ise tuvalin iki boyutlu limitlerinin ötesine geçerek bizi, ilhamını aldığı şehir ve sularda gezdiriyor. Deniz betimlemelerinde suyun ışığını ve kayganlığını duygusal yüzleşmelerle bize aktarıyor.’’ dedi.
Giacinto Bosco ve Antonio Sannino’nun ortak sergisi “Fly on”, 12 Kasım-12 Aralık 2020 tarihleri arasında Abdi İpekçi Caddesi No:38 Nişantaşı'nda ziyaret edilebilir.
*Galeri Pazar günü hariç diğer günleri 11.00-19.00 saatleri arasında açıktır.
Antonio Sannino hakkında:
Antonio Sannino işlerinde geleneksel İtalyan sanatına ait birçok referans vardır. İtalya'daki opera gösterilerini buna kaynak gösterebiliriz; ilk performanslar şehrin sahne arkası gibi göründüğü asillerin saray bahçelerinde gerçekleştirildi daha sonra ise bina içlerinde gerçekleştirilen bu performanslarda yine şehir görüntüsü vardı ama sadece resim olarak. Tuvalin hazırlanma tekniği ve derin ve kalın fırça darbeleri ile desteklenen bu çalışmalarda kullanılan malzeme,renk ve ışık resmi çok çekici hale getirmektedir. İzleyici tanımlanmış tutkunun,aşırı duygusal coşkunun, yansıtılmış yalnızlığın ve günün büyüleyici koşuşturmacasının sembollerini görebilir.
Sannino,halen çalışmalarını sürdürdüğü ve yaşadığı Napoli'de doğdu; etrafımızdaki yaşamı tercüme ederken kullandığı görüntülerle de izleyicilerini etkilemeye devam ediyor. Sannino, tuvalin iki boyutlu limitlerinin ötesine geçerek izleyicileri kendi New York ve İstanbul görüntülerinin içine getirmektedir. Beynin peyzajları içindeki rüya ve hakikat, duygu ve düşünce karışıklığı ve duygusal algı gibi ifadeleri eserleri ile doğrudan ve samimi bir iletişim kurmak için kullanır.
Giacinto Bosco hakkında:
Prof. Teruggi'nin kendisini sanatsal yeteneğini geliştirmeye teşvik ettiği Milano'nun Bramante Sanat Lisesi'ne gitti. 1990 yılında "Società per le Belle Arti ed Esposizione Permanente" ("La Permanente" olarak bilinir) üyesi oldu ve sonraki yıllarda ilk kamu komisyonlarını tamamladı; "The Light" (Rescaldina, İtalya 1997), Statue John Paul II (Arese, İtalya 2006), "Barışçıl Bir Dünya" (Garbagnate, İtalya 2008), Nassiriya'da düşen Carabinieri'ye adanmış anıt (Borgosesia, İtalya 2008/2009) ve Papa Benedict XVI Heykeli (Santa Maria di Leuca, İtalya 2009). Daha sonraki "Ay Aforizmaları", onun rüya gibi hayal gücünün heykellere dönüştüğü ve şekillendiği daha şiirsel bir boyuta geçişini yansıtıyor. Bosco'nun uyumsuz ifade şekli, alışılmadık malzemelerle çağdaş deneyime karşı çıkmanın, sanatta canlı ve güzel olanı karalamanın ve geri dönüşü olmayan ölümünü ilan etmenin basit bir yoludur. Toplum olumsuz ve rahatsız edici mesajlarla bombardımana tutulur, ancak sanat tek bir mutlak ve acımasız düşünce okulu tarafından yönlendirilemez veya felsefi bir inceleme olarak kullanılamaz. Aksine, Bosco'nun çalışmaları, pathos ve mantığı birleştirir ve temsile bir değer verir. Onun heykelsi duyarlılığı lirik bir sentez ve anlamları kaybolmuş gibi görünen duyarlılıkların şiirsel uyanışını yaratır.
Bosco'nun eserleri, 20. yüzyılın sonlarının etkileyici geleneklerine uyuyor, ancak bir aşk hikayesinin zamansız temalarını bütünleştiriyor. Eserleri, tarihi bronz heykel teknikleri kullanılarak tam bir rölyefle sunuluyor ve gözlemciyi, tarihi zanaatkar işçiliğini resmi tarihi kanonların dışındaki son derece orijinal uygulama teknikleriyle birleştirme konusundaki eşsiz yeteneği üzerine düşünmeye teşvik ediyor. Onun heykelsi hikayeleri, bilinçaltına hitap eden ve kültürel araştırmayı ve öznel iç gözlemi teşvik eden bir sanat biçimini vurguluyor. Büyülü kompozisyonları malzemenin canlanmasını sağlar ve hem samimi bir hafiflik hem de gizli imalar iletir. Figürleri hem özlem duyuyor hem de basit, ilham veriyor ve eski, temel duygulardan ilham alıyor.